عکس| قتل جورج فلوید؛ افزایش شمار کشته شدگان به ۱۳ نفر، تداوم خشونت پلیس و ارتش علیه معترضان
اعتراض ها به قتل یک شهروند سیاه پوست در آمریکا در حالی وارد هشتمین روز خود شد که چشم اندازی از بازگشت آرامش مشاهده نمی شود.
– قتل «جورج فلوید»، شهروند سیاه پوست آمریکایی توسط پلیس این کشور در روز دوشنبه هفته گذشته، سبب بروز موجی از ناآرامی و اعتراضها در سراسر آمریکا شد که همچنان ادامه دارد. این اعتراضها که امروز چهارشنبه، ۱۴ خرداد وارد هشتمین روز خود شد تاکنون بیش از ۶ هزار مورد بازداشت و دهها مورد تیراندازی در پی داشته است.
مهمترین تحولات مربوط به ناآرامیها در آمریکا در ساعات گذشته عبارتند از:
- افزایش شمار کشته شدگان به ۱۳ نفر: شمار کشتههای ناآرامیهای اخیر در آمریکا به ۱۳ نفر رسید. گزارشها از دستگیری بیش از ۶ هزار نفر حکایت دارد.
- تخریب حصار فلزی کاخ سفید: معترضان به نژادپرستی ساختاری در آمریکا، در ادامه اعتراضهای خود در پایتخت، تلاش کردند حصار فلزی میان کاخ سفید و پارک «لافایت» را بردارند. این اقدام با واکنش پلیس و شلیک گاز اشک آور به سمت معترضان مواجه شد.
- آماده باش ارتش در واشنگتن: با تشدید اعتراضها در «واشنگتن» به رغم اعلام قانون منع آمد و شد در بعدازظهر سه شنبه به وقت محلی (بامداد امروز چهارشنبه، ۱۴ خرداد)، ارتش آمریکا در پایتخت به حالت آماده باش درآمد. وزارت دفاع آمریکا از استقرار یک هزار و ۶۰۰ سرباز در این شهر خبر داد.
- ادامه اعتراضها و ناآرامیها در سراسر آمریکا: اعتراضها به نژادپرستی ساختاری و وحشیگری پلیس در شهرهای سراسر آمریکا ادامه یافت. این اعتراضها از «لس آنجلس» تا «پورتلند» و از «مینیاپولیس» تا «نیویورک» برگزار شد.
- انتقاد بایدن از عملکرد ترامپ در بحران اخیر: «جو بایدن»، معاون رییس جمهور پیشین آمریکا و نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا در سخنرانی خود در «فیلادلفیا» ضمن انتقاد شدید از عملکرد «دونالد ترامپ»، رییس جمهور در مواجهه با بحران اخیر، گفت: «رییس جمهور باید بخشی از راه حل باشد نه مشکل.»
گفته میشود بایدن در مراسم خاکسپاری فلوید که روز نهم ژوئن (۲۰ خرداد) برگزار میشود، شرکت خواهد کرد.
- برگزاری تجمعها و تظاهرات اعتراضی به تحولات اخیر آمریکا در کشورهای مختلف جهان: هزاران نفر از مردم کشورهای مختلف جهان در اعتراض به وحشی گری پلیس آمریکا و تبعیض نژادی ساختاری در این کشور تظاهرات بر پا کردند.
«پاریس»، پایتخت فرانسه، «لیورپول» در انگلیس، «سیدنی» در استرالیا، «نایروبی»، پایتخت کنیا، «ریودو ژانیرو» در برزیل و همچنین شهرهای مختلفی در «کانادا»، «لهستان»، «مکزیک»، «سوریه»، «آلمان»، «ایتالیا» و «ایرلند» شاهد برگزاری تظاهرات همبستگی با مردم آمریکا بودند.
- اعتراضها در لس آنجلس از کنترل خارج شد: اعتراضها به قتل فلوید و تبعیض نژادی در «لس آنجلس» در پی اظهارات شهردار این شهر، تشدید و از کنترل خارج شد. شهردار لس آنجلس ضمن عقب نشینی از مواضع توهین آمیز خود در مورد معترضان، ناچار به عذرخواهی از آنان شد. خبرها از دستگیری گسترده معترضان در این شهر حکایت دارد.
سخنگوی پلیس لس آنجلس میگوید تاکنون صدها معترض دستگیر شدند.
- زخمی شدن پنج نفر بر اثر تیراندازی در نیویورک: بر اثر وقوع تیراندازیهای متعدد در «نیویورک» پنج نفر زخمی شدند. دو نفر از زخمیها افسر پلیس هستند. هر پنج مجروح به بیمارستان منتقل شده اند.
- محاصره معترضان روی پل منهتن: پلیس نیویورک با بستن ورودی و خروجی پل «منهتن»، معترضان را که در حال برگزاری تظاهرات مسالمت آمیز بودند، محاصره کرد. این محاصره پس از چند ساعت خاتمه یافت.
- استفاده گسترده از گاز اشک آور علیه معترضان: گزارشها از استفاده گسترده پلیس آمریکا از گاز اشک آور برای متفرق کردن معترضان در شهرها و ایالتهای مختلف حکایت دارد. پلیس «آتلانتا» در ایالت «لوئیزیانا»، «میلواکی» در ایالت «ویسکانسین» و ایالت «کارولینای شمالی» از جمله مواردی هستند که از گاز اشک آور به شکل گستردهای برای متفرق کردن معترضان استفاده میکنند.
- دفاع اسپر از استفاده از ارتش علیه معترضان: «مارک اسپر»، وزیر دفاع آمریکا، در واکنش به انتقادها از استفاده از نیروهای نظامی در ناآرامیهای اخیر، از این تصمیم دفاع کرد.
- استعفای مشاور وزارت دفاع آمریکا در پی بروز ناآرامی ها: «جیمز میلر»، یک مقام ارشد دفاعی پیشین آمریکا که در سمت مشاور وزارت دفاع این کشور مشغول به کار بود، در انتقاد از استفاده از نیروهای ارتش برای مقابله با ناآرامیها از سمت خود استعفا داد.
- درخواست وکیل خانواده فلوید برای دستگیری سایر متهمان پرونده قتل: وکیل خانواده فلوید خواستار دستگیری سه افسر دیگر حاضر در صحنه بازداشت منجر به قتل فلوید شد.
- ثبت ۱۴ هزار مورد شکایت از افسران پلیس سیاتل: سخنگوی پلیس «سیاتل» میگوید تنها در آخر هفته گذشته، ۱۴ هزار گزارش از سوءرفتار پلیس با معترضان دریافت کرده است. از جمله موارد شکایتی میتوان به ضرب و شتم، قرار دادن زانو روی گردن معترضان در هنگام بازداشت و تخریب اموال خصوصی اشاره کرد.
- افزایش ۸۰ درصدی فروش سلاح در آمریکا: بررسیها نشان میدهند در پی بروز ناآرامیهای اخیر در آمریکا فروش تسلیحات در این کشور در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۸۰ درصد رشد داشته است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *